söndag 15 april 2007

Kristallbarn

Whoah. Jag har tydligen inte hängt med i det nyandliga flummet på sistone. Sedan några år tillbaka används begreppet indigobarn i vissa kretsar för att beskriva barn med ADHD. Nu pratar man också om kristallbarn - barn med Aspergers syndrom och autism. Visserligen är det bra att föräldrar kan se sina barns styrkor och inte bara deras svagheter, men gränsen har passerats när man ersätter habiliteringens insatser med doftterapi...

2 kommentarer:

Linux_is_next sa...

Att betrakta ADHD människor som "Habeliterings offer" är det västa som dessa individer kan råka ut för. Själv vill jag påstå att dessa personer är en tillgång för samhället; problemet är att samhället i det fallet måste komma till dem. Om vi utgår ifrån att varje individ HAR en pasion av något slag. Ett slags intresse; som blått inte behöver betyda denna av samhället styrda ordning; då är dessa individer en tillgång.

Får jag också påminna om att dessa olika personer påminner lite om de sätt man betraktar invandrare. -De skall "anpassas" till svenska normer.

Frågan handlar om vilken människa DU hade blivit om DU inte anpassat dig. Vad DU hade för vilja och vad DU skulle önskat dig högst av allt.
Men ... sedu då hade DU fått en stämpel.... bra va...

/habiliterings offer

Linux_is_next sa...

Angående kristallbarn - är det inte så dumt som du tror att det är

Som habeliterings offer vet jag att där drömmar möter mental mekanik - andra kallar det för något annat; jag lämnar det där hän. Saken är att med så många klimathot och så många andra saker - vore det då inte konstigt att i denna livssyn kanske kunna se samband. Samband som handlar om att dessa barn i rätt sammanhang har något att bidra med? - När vi kallar att Lisa inte är skolmogen så kanske det är så att hon ser världen på ett taktilt sätt. Ge hnne då kunskapen taktilt och inte på det sätt som gör att det förstör hennes kreativitet? - Vi ser här att många av dessa barn med egenheter är en symptom på att Skolan INTE är en bra plats för dessa barn.