onsdag 2 maj 2007

Att starta en stödgrupp

Min ursprungliga tanke var att författa en kort text om att starta stödgrupper för människor med neuropsykiatriska funktionshinder. Då det mesta jag skriver lätt växer till ett svårhanterligt format får det bli en serie inlägg istället.

Egentligen är jag måttligt förtjust i uttryck som stödgrupp och självhjälpsgrupp, men eftersom de är etablerad terminologi och jag vill hålla mig väl med sökmotorerna använder jag dem ändå. Förvisso kan man hjälpa, uppmuntra, och stödja varandra i grupp, men man kan också göra något så anspråkslöst som att omge sig med människor i vars sällskap man trivs.

Och med den utvikningen avklarad kan vi fortsätta till mina tips till dig som vill starta en stödgrupp, självhjälpsgrupp, fikaträff, eller annan aktivitet för människor med ADHD, Aspergers syndrom, och liknande diagnoser.4 kommentarer:

Virrikokko sa...

IDAG först, hittade jag vart firefox lade alla dina senaste inlägg som jag prenumererar på. Jo, vi har tagit fasta på ditt förslag för tider (samma tid alltid etc) för vår "stödgrupp" och det är bokat för sista tisdagen varje månad. Sen får man jobba på att försöka få dit folk, man måste marknadsföra för MÅLGRUPPEN och med vilket SYFTE och gärna jobba över föreningsgränserna för att få fatt på folket som det gäller.

Agatha sa...

Jag jobbar på inlägget om marknadsföring just nu, men tror inte att jag blir klar idag. Du får gärna kommentera vid tillfälle.

Egentligen borde vi ha en blogg eller mailinglista med information om alla träffar i landet, neh?

(Det skulle inte vara svårt att sätta upp en blogg med feeds per landskap eller till och med stad. Om någon annan är intresserad gör jag nog det.)

Virrikokko sa...

tycker det låter som en bra ide, med en riksomfattande blogg för det, men hur det ska gå till vet jag inte. Man får nog ha en admin som inte låter det bli en diskussion utan bara lägger in träffar. Kolla med attention riks ifall de är intresserade av att länka också, Man behöver ju inte hålla det enbart via attention. Kan ju va lika gärna vi andra grupper. Många stora communitys kan man hitta adhd-grupper på tex.

Agatha sa...

Ptja...

Jag slänger gärna upp en blogg om det. De som vill berätta om sina träffar kan maila mig informationen, så postar jag den. Jag använder diagnos, förening, stad och landskap som taggar, så blir allt fullt sökbart. Hur enkelt som helst, egentligen - men det hänger på att fler än du och jag är intresserade. Skall höra mig för med några bekanta som ordnar AS-träffar.