torsdag 3 maj 2007

Att starta en stödgrupp - val av lokal

De grupper jag känner till träffas hemma hos någon, hos ett studieförbund, eller på café. Några faktorer man bör ta hänsyn till i valet av lokal är att


  • många av oss har annorlunda perception, och trivs därför inte i bullriga miljöer med stark belysning.

  • många av oss undviker helst krångliga resor med kommunaltrafik, i synnerhet om de kräver byten.

  • många av oss har dåligt lokalsinne, varför det är klokt att förlägga träffen centralt.Tänk också på att få av oss har särskilt god ekonomi. Väljer du träffas på café, försök hitta ett med rimliga priser. Att fem personer hänger över varsin kopp kaffe i tre timmar är måttligt populärt. (Om du förväntar dig en veritabel anstormning av deltagare, kom ihåg att boka bord i förväg.)

Gör det enkelt att identifiera gruppen. Om du arrangerar träffarna genom en förening kan du ställa en skylt med föreningens logga på bordet. I annat fall fungerar en rosa flamingo, flaska olivolja, eller annat objekt precis lika bra. Huvudsaken är att de deltagarna vet vad de skall leta efter.

(Torbjörn fick mig att inse att det också är en fördel om deltagarna kan identifiera varandra. Namnskyltar, som inte behöver vara mer avancerade än klisterlappar att sätta på kläderna, uppskattas särskilt av ansiktsblinda.)(Den här texten ingår i en serie inlägg om hur man startar en stödgrupp. Du kan hitta samtliga inlägg här.)

Inga kommentarer: