måndag 21 maj 2007

Kvinna, bliv vid din spis!


Eva Sternberg framhåller att utvecklingen av barnets hjärna under de tre första åren är helt avgörande. Den stress, som separationen vid en tidig dagisstart innebär, kan bli ödesdiger för barnet, menar hon. Om man tidigt i livet - under de första två åren - använder sitt stressystem varje dag under en längre tid så ”förgiftas” hjärnan och när vi sedan behöver stressystemet så fungerar det inte. Då får vi istället hyperreaktioner, överaktivitet och så vidare. Även autism kan utvecklas ur detta.


Eva Sternberg lanserar en ny version av kylskåpsmodern.

7 kommentarer:

Tommy sa...

Det skulle vara väldigt kul att veta var hon fått allt från. Kollade artikeln lite snabbt och kunde inte hitta någon källhänvisning.

Spår av skador av skilsmässa i 4 generationer? :(

Agatha sa...

Hon titulerar sig hjärnforskare. Hysteriskt.

Hennes källor är antagligen det dravel som produceras the Bowen Center, samt halvsmälta teorier om stress och en del biblisk kvinnosyn.

majsan sa...

jaha, ja då vet jag väl varför jag blev som jag blev då... det var faktiskt det dummaste jag har hört, orkar inte ens läsa artikeln...

Andrea sa...

Vilket läskigt fruntimmer!

Min kompis ena son kommer då sannolikt må sämre än sina bröder, eftersom hans pappa var hemma med honom, medan mamman var hemma med de andra..?

Och jag undrar hur min mamma kunde få både AS och ADHD? Mormor var hemma tills mamma var tio...

*Rys*

Det blir säkert toppen om vi gör som tanten vill, det var ju bättre förr, eller var det..? 1800-talet var ju så rättvist och trivsamt för kvinnor. *ironisk*

Agatha sa...

Din mormor kanske inte hade förkläde?

Förklädet är ett kvinnligt plagg. Det både skyddar och pryder sin bärare. I denna tid av attack mot hemmet, familjen, kvinnan som mor och livgivare, vill jag ha mitt förkläde på mig jämt.

Wah...

E-zignz /Z sa...

Scary! Det är bara att hoppas att det inte är alltför många som tar henne på alltför stort allvar...

Erik sa...

Det sorgliga är att rädslan och det dåliga samvetet hugger till innan förnuftet tar vid. Och då är man redan satt ur balans. Jag ogillar henne. "Förgiftar hjärnan"? Vad, hur, när? Dumt och destruktivt.