torsdag 16 april 2009

Bokstavsbråk om mediciner

Tidningen Leva säger sig ha "gett sig ut i ADHD-frågans minfält, kantat av skandaler med misstänkt forskningsfusk, förstört forskningsmaterial och förtalskampanjer". Formuleringen antyder att man (med föga fog) vill framställa sig som oförvägen, och bokstavsbråk är ett infamt uttryck. Gnäll åsido - om det verkligen är medicinerna som avhandlas, och inte diagnosens vara eller icke vara, kan reportaget tänkas vara intressant.

Den som ännu inte fått sitt lystmäte av neuropsykiatriskt käbbel kan delta i debatten här. (I skrivande stund råder dock stiltje.) Den som vill sätta sig in i dispytens begynnelse rekommenderas Vanna Beckmans Strider under hjärnåldern.

3 kommentarer:

psykiatrin.blogg.se sa...

Hej.. det där låter instressant som jag måste engagera mig lite mer i!
Vi har lite diskussioner och sånt på G på bloggen så kom gärna in och säg din mening. Sen om du har mer citat eller din egen berättelse av psykiatrin så är du jättevälkommen!
psykiatrin@hotmail.com
psykiatrin.blogg.se
Kram P!

Anonym sa...

Angående tidningen Leva -
Mia Törnblom, Ingemar Gens & Bob Hansson i samma laguppställning. Man tror inte att det är sant. Vilken tur vi har som kan fråga dessa visdomens sfinxer om råd om hur vi ska leva...

//Krigarn

Martin sa...

Hej, jag ska försöka sätta ihop en studiecirkel med målsättning att fixa självhjälp med den "nyligen bevisade" metoden EEG Bio-/Neurofeedback, eftersom utrustningen är dyr för privatpersoner och det är kö på behandlingen. Tanken är dock att ha ett kritiskt perspektiv och även prata allmänt om självhjälp och "empowerment" (det blir självbemyndigande på svenska, konstigt ord).

Så hör av dig om du vill föreläsa eller något!