torsdag 16 augusti 2007

Vad händer med dem som ingen vill anställa?


Att alla som vill och kan ska bidra till sin egen försörjning är förstås ett bra påstående, men vad ska staten och Anders Borg göra för personer med funktionshinder, som inte ses som önskvärda på arbetsmarknaden?


Henrik agiterar, och i egenskap av socialdemokrat är han förstås mer lämpad för uppdraget än jag. Läs hans debattartikel i Aftonbladet.

6 kommentarer:

pH sa...

Henrik är lysande! Fantastisk på att få ljuset på "våra" frågor och att lyckas skaffa mediatid. Men är han verkligen sosse? Trodde att han var någon slags mitt-liberal-vänster. Men jag får för mig så mycket... Snyggt jobbat i alla fall. Kudos!

trollhare sa...

Han har erkänt att han röstat på mp en gång...

Alien sa...

"Du får vara precis hur du vill, bara du är som vi andra." Klockrent! I denna "indivualistiska" tid har man mindre tolerans än nånsin för individerna.

Jag skulle gärna se ett svar från ministern. Men han har förstås inget bra svar.

KarinSN sa...

Hittade hit idag och Tack! Bra blogg som redan är samlad i bloglines (skönt att slippa hålla reda på uppdateringar själv).

Apropå jobb- vem vill ha en en utsliten, nyexad, nydiagnostiserad bibliotekarie som inte läst mer än en bok per år de senaste 7 åren? Och innan dess inte mycket mer. Nu ska jag ta itu med att fixa talböcker men kränkningen jag fick av mina så kallade kollegor (har faktiskt jobbat med tanten när jag extraknäckade på biblioteket och städade in återlämnade böcker - vilket är hopplöst hjärndött och folk glodde när jag stod och rabblade alfabetet tyst för mig själv gång på gång - när jag gick dit för att fråga hur det funkar var- suck - respektlös. Jag är informationsvetare, inte lästant men jag vill också få tillgång till litteraturen och när jag jobbar med händerna samtidigt kan jag ta in det talade mycket bättre, orka läsa böcker gör jag inte, det har jag gett upp trots att ord egentligen är min grej.

Ska läsa artikeln när jag har ork att bli arg.

malix sa...

Varför hyckla och påstå att ni i regeringen vill se fler i arbete? Det är ju ganska uppenbart att så inte är fallet – ni vill bara inte vara med och betala för vårt uppehälle.


tycker jag var bra skrivet för det är detta det handlar alla som inte är som Borg och likasinnade ska tjäna och betala sitt uppehälle. titta bara i skolan.....
jag efterfrågade talböcker för min sons räkning då han även har dyslexsi det fanns inga resurser....

Vi behöver ett mera kärleksfullt och ett mera humant sammhälle där vi alla får plats

trots min diagnos eller min tillgång eller hinder så har jag så mycket mera än Borg och de övriga där uppe.

Trots min adhd eller kanske för att jag är en av dessa adhd så har jag ändå empati och förståelse

känslor och en massa respekt över att vi alla har en plats att fylla
och att vi alla är värdefulla

även om vi inte har en tjock plånbok och kanske inte vill eller har råd med de hushållsnära tjänsterna.
Jag har lärt mig trots min funktionstillgång att i allafall städa efer mig själv

det verkar vara nått de i regeringen inte lyckats lära sig hemma ....

utan där fick de lära sig.... att sparka på de som redan ligger ner.... utnyttja och ta ifrån de som inte har så mycket .....


eftersom de inte slår tillbaka........

vilket även detta är något vi dödliga utan regerings löner fått lära oss sen barnsben!!!

psykiatrin.blogg.se sa...

Politik.. någon jag inte förstår mig på..
Nu har vi gjort om designen på sidan, gå in å kolla :)
Jag tänkte gå igenom lite diagnoser åså.. så om du har någon diagnos får du gärna skriva dina upplevelser av symtomen på psykiatrin@hotmail.com
Kramar!